Cararavana Eroilor este o expoziție mobilă despre eroii și martirii români din temnițele comuniste, dedicată în principal elevilor, studenților și tinerilor din România.

Caravana Eroilor este un proiect al Asociației Ortodoxia Tinerilor, și a izvorât firesc din munca de cercetare depusă pe site-ul fericiticeiprigoniti.net

Scopul expoziției are o dublă dimensiune, culturală și morală.

În plan cultural ne-am propus să-i ajutăm pe tineri să-și cunoască istoria recentă a țării și să înțeleagă adevărata amploare a comunismului cu toate  cauzele care l-au favorizat și consecințele nefaste care i-au urmat, unele dintre ele prezente până astăzi.

În plan moral, propunem modele de oameni care au apărat în chip eroic, cu prețul libertății, al sănătății și uneori al vieții, credința creștin-ortodoxă și demnitatea neamul românesc în timpul dictaturii comuniste.

Eroii pe care îi aducem înaintea voastră sunt adevărate modele de viață, oameni de o înaltă ținută morală, înțelepți, curajoși, iubitori de Dumnezeu, de familie, de țară, de neam și de carte, smeriți, blânzi, gospodari și mai ales cu o mare capacitate de jertfă.
Vă așezăm în față, sub numele de eroi, doar câteva exemple din elita neamului românesc din secolul XX: oameni politici, militari de carieră, academicieni, profesori, avocați, ingineri, polițiști, medici, ierarhi, preoți, scriitori, oameni de cultură, studenți, țărani și oameni de rând, toți împreună și fiecare dintre ei opunându-se instaurării dictaturii comuniste în România.
 
Toți au ajuns pe nedrept, mai devreme sau mai târziu, în universul temnițelor comuniste, suferind ani grei de foamete, frig, mizerie, bătăi crunte, anchete distrugătoare, singurătate, deznădejde, teroare psihologică, etc., … dar Dumnezeu i-a arătat învingători în final, le-a dat putere să-și depășească limitele, neputințele, să-și îndrepte căderile, să-și sfințească viața, să-și ierte călăii și să devină modele de biruință a răului prin puterea credinței și a curajului.
 
Mesajul expoziției, care este defapt testamentul acestor eroi izvorât din experiența persecuției îndurată cu credință, este unul care cheamă oamenii la întreita iubire de Dumnezeu, de aproapele și de neam.
 
Într-o lume în care pseudo-modele se găsesc la tot pasul și mulți dintre tinerii de astăzi cad victime unor atitudini greșite de viață, Caravana Eroilor vine și aduce înainte oameni reper, încercați în cele mai dramatice momente ale neamului românesc, oameni care prin povestea vieții lor pot motiva spre o trăire demnă povestea vieții noastre.
 • Rollup-uri-slide-01
 • Rollup-uri-slide-02
 • Rollup-uri-slide-03
 • Rollup-uri-slide-04
 • Rollup-uri-slide-05
 • Rollup-uri-slide-06
 • Românii au opus cea mai mare rezistență comunismului

  Românii au opus cea mai mare rezistență comunismului

  "Să știe generațiile de azi și de mâine ce a însemnat comunismul pentru lumea întreagă și în mod special pentru poporul român. Pentru că nu la voia întâmplării s-au năpustit comuniștii asupra acestui neam. Trebuie să știți, voi, tinerii, că părinții și bunicii voștri au opus cea mai mare rezistență împotriva satanei roșii, împotriva antihristului pe pământ." 

  Mihai Timaru
  Ofițer al armatei regale române